Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Borajet uçağına verilen ‘Edremit' adı kokteylle kutlandı

Borajet uçağına verilen ‘Edremit

Bölgesel uçuşlarla adını duyuran Borajet Havayolları, Edremit Kocaseyit Havalimanı dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışı seferlerine devam ederken, prestijli havayolu şirketlerinin filosunda bulundurduğu Embraer E190 tipi uçağına Edremit adı verdi.

Bölgesel uçuşlarla adını duyuran Borajet Havayolları, Edremit Kocaseyit Havalimanı dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışı seferlerine devam ederken, prestijli havayolu şirketlerinin filosunda bulundurduğu Embraer E190 tipi uçağına Edremit adı verdi.
Uçağa ’Edremit’ adının verilmesi Kocaseyit Havaalanı’nda verilen bir kokteylle kutlandı.
Kokteyle katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka yaptığı konuşmada, turizmin gelişebilmesi için havayolu ulaşımının çok önemli olduğunu işaret etti.
Bu anlamda Edremit’te bulunan Kocaseyit Havalimanı’ndan yurt içine düzenli olarak seferlerine devam eden Borajet Havayolları’nın filosunda bulunan Embraer E-190 tipi yolcu uçağına ’Edremit’ adının verilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Saka, “İlçemizin adının yolcu uçağına verilmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol başta olmak üzere Borajet Havayolları’nın yetkililerine teşekkür ediyorum. Aynı duyarlığı ve desteği planlanan Havacılık Okulu içinde bekliyoruz.” dedi.
Edremit Kaymakamı Abdulhamid Erguvan’da “Bugün bizim için mutlu bir gün. Borajet’in bir uçağının da ismi Edremit oluyor. Gördüğünüz bu havalimanı Türkiye’nin birçok ilinde olmayan yıllık kapasitesi 3 milyona yakın bir havalimanı. Daha önce 90 bindi, geçen yıl 206 bin yolcu geçti. Giderekte artıyor. Borajet ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, “Turboprop uçaklardan dünyanın en gelişmiş bölgesel uçaklarını Türkiye’ye getirme gururu yaşıyoruz. Bu uçakların ilkine tabii ki Edremit ismini verecektik. Borajet Edremit dediği zaman akan sular duruyor. Mutlaka Edremit’i zamanında uçurmalıyız diyoruz. Uçaklarımızdan birinin Edremit ismini taşıması bizlere gerçekten gurur veriyor. Havacılık okulu projesine de destek olacağız.” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra apron sahasına geçilerek uçağın isminin üzerindeki bandı Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ve Edremit İlçe Seçim Müdürü Fatma Dilara Kaya birlikte açtı.
Haber merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı